Dzwoń po miód » dostawa do domu » 601 628 217
Dzwoń po miód » dostawa do domu » 601 628 217
słodki produkt spożywczy,
w warunkach naturalnych
wytwarzany przez pszczoły
służą do życia,rozwoju rodziny
pszczelej oraz do zbierania zapasów.
W ulu żyje nawet 70 - 80 tyś. pszczół
pszczoły muszą odwiedzić19 milionów
kwiatów i przelecieć 300 tys. km
aby wyprodukować 1 kg miodu
jest zjawiskiem naturalnym miodu, nie
zmienia jego składu, a co za tym idzie
właściwości odżywczych i leczniczych
Miód wielokwiatowy pod względem składu chemicznego cechuje duża różnorodność. Decyduje o tym nektar kwiatowy pochodzący z wielu roślin miododajnych. Podobnie jak w innych odmianach miodu, podstawą jego właściwości odżywczych i leczniczych są cukry proste, glukoza i fruktoza. Szczególnie dużą zawartością cukrów prostych odznacza się miód wielokwiatowy z kwiatów wiosennych, różnych roślin uprawnych, łąkowych, leśnych i górskich. Natomiast miody pochodzące z pełni lata i jesienne są bogatsze w enzymy, biopierwiastki i związki o działaniu przeciwdrobnoustrojowym. Według Curyło badane próbki miodu wielokwiatowego zawierają od 1,5 do 10 ug/100 g (3-karotenu (prowitaminy A). Miód ten ze względu na dużą zawartość cukrów prostych, takich jak glukoza i fruktoza. Zawiera także dużo krzemu.
W dniu 31 maja zawitała z wizytą w naszej pasiece klasa 2a z Zespołu Szkół Publicznych im. Jana Pawła II w Bielicach. Celem wizyty było zapoznanie się z życiem pszczół oraz z pracą w pasiece. Uczniowie dowiedzieli się jak zbudowany jest ul oraz poznali zadania pszczół w ulu, jaką rolę spełnia matka, robotnica, truteń. Na koniec lekcji była degustacja miodu oraz podziękowania.
Zapraszamy ponownie :)
UWAGA!!!
Przy większych zamówieniach dostarczamy miód do klienta.
Przyjmujemy zamówienia z restauracji, cukierni i lokali gastronomicznych.