Dzwoń po miód » dostawa do domu » 601 628 217

  • Nasza pasieka

    Obecnie to ponad 180 rodzin pszczelich
  • Nasza pasieka

    Pierwsze nasze ule w pasiece
prev next

Miód

słodki produkt spożywczy,

w warunkach naturalnych

wytwarzany przez pszczoły

Ule

służą do życia,rozwoju rodziny

pszczelej oraz do zbierania zapasów.

W ulu żyje nawet 70 - 80 tyś. pszczół

Pszczoły

pszczoły muszą odwiedzić19 milionów

kwiatów i przelecieć 300 tys. km

aby wyprodukować 1 kg miodu

Krystalizacja

jest zjawiskiem naturalnym miodu, nie

zmienia jego składu, a co za tym idzie

właściwości odżywczych i leczniczych

Ocena użytkowników: 5 / 5

Gwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywnaGwiazdka aktywna
 

 

Miód faceliowy jest to jeden z najbardziej cenionych miodów nektarowych w Polsce. Pozyskiwany z kwiatów facelii błękitnej, która kwitnie przez bardzo krótki okres. Miód ma delikatny, słodkawy smak i jasną barwę. Ten rodzaj miodu jest doceniany m.in. dlatego, że wyróżnia się najniższym stopniem zanieczyszczenia - co potwierdziły badania.

Idealnie nadaje się w momentach przeziębienia i przemęczenia. Zawiera wiele składników odżywczych, minerałów oraz witamin, które w znacznym stopniu przy regularnym stosowaniu wzmocnią naszą odporność. Posiada także właściwości bakteriobójcze i jest bogaty w magnez i żelazo, przez co korzystnie wpływa na naszą kondycję psychiczną i fizyczną.

- wzmacnia odporność,

- obniża ciśnienie krwi,

- przyspiesza gojenie ran i oparzeń,

- pomaga w leczeniu astmy oskrzelowej

- ma działanie antyoksydacyjne,

- może pomóc w leczenie chorób układu pokarmowego: wrzodów żołądka i dwunastnicy, nieżytu żołądka,

- zmniejsza ryzyko miażdżycy.

Dokładnie taki, jakim pszczoły go zrobiły. ZAPRASZAMY DO ZAKUPU.

Ciekawostki

Kontakt:

Agnieszka i Edward Fiłkowscy  
Chabowo  25                                  tel: 601 628 217
74-202 Bielice                                email: edekfi@gmail.com

OFERTA:

UWAGA!!!
Przy większych zamówieniach dostarczamy miód do klienta.
Przyjmujemy zamówienia z restauracji, cukierni i lokali gastronomicznych.