Dzwoń po miód » dostawa do domu » 601 628 217

Miód wielokwiatowy Wyróżniony

niedziela, 24 lipiec 2016 22:25 Napisane przez 

Miód wielokwiatowy pod względem składu chemicznego cechuje duża różnorodność. Decyduje o tym nektar kwiatowy pochodzący z wielu roślin miododajnych. Podobnie jak w innych odmianach miodu, podstawą jego właściwości odżywczych i leczniczych są cukry proste, glukoza i fruktoza. Szczególnie dużą zawartością cukrów prostych odznacza się miód wielokwiatowy z kwiatów wiosennych, różnych roślin uprawnych, łąkowych, leśnych i górskich. Natomiast miody pochodzące z pełni lata i jesienne są bogatsze w enzymy, biopierwiastki i związki o działaniu przeciwdrobnoustrojowym. Według Curyło badane próbki miodu wielokwiatowego zawierają od 1,5 do 10 ug/100 g (3-karotenu (prowitaminy A). Miód ten ze względu na dużą zawartość cukrów prostych, takich jak glukoza i fruktoza. Zawiera także dużo krzemu.

Podstawową zaletą miodu wielokwiatowego, są jego właściwości lecznicze górnych dróg oddechowy. Miód wielokwiatowy pomaga również na takie choroby jak, katar sienny czy astma oskrzelowa. Istnieją także badania które potwierdzają lecznicze walory miodu w schorzeniach alergologicznych i chorobach układu krwionośnego. Zdaniem niektórych naukowców swoje właściości lecznicze miód wielokwiatowy zawdzięcza, drobinkom pyłku pszczelego i kurzu obecnego podczas miodobrania, który stanowi swojego rodzaju przeciwciała.

Dokładnie taki, jakim pszczoły go zrobiły. ZAPRASZAMY DO ZAKUPU.

Ostatnio zmieniany piątek, 10 luty 2017 00:13
Czytany 2543 razy
Oceń ten artykuł
(2 głosów)
Więcej w tej kategorii: « Miód rzepakowy
Zaloguj się, by skomentować

Ciekawostki

Kontakt:

Agnieszka i Edward Fiłkowscy  
Chabowo  25                                  tel: 601 628 217
74-202 Bielice                                email: edekfi@gmail.com

OFERTA:

UWAGA!!!
Przy większych zamówieniach dostarczamy miód do klienta.
Przyjmujemy zamówienia z restauracji, cukierni i lokali gastronomicznych.