Wydrukuj tę stronę

Miód rzepakowy Wyróżniony

wtorek, 24 maj 2016 00:10 Napisane przez 

Pierwszy wiosenny miód odmianowy w naszej pasiece to miód rzepakowy. W stanie płynnym posiada kolor słomkowy. Krystalizuje się bardzo szybko, w ciągu kilku dni. Po skrystalizowaniu jest biały lub kremowy, o konsystencji drobnoziarnistej, mazistej. W smaku bardzo słodki. Zapach zbliżony do kwitnącego rzepaku, jego woń słabnie z czasem. Miód o największej ilości glukozy i aminokwasów. Szczególnie polecany na serce i naczynia wieńcowe. Korzystnie wpływa także na stany zapalne dróg oddechowych, wątrobę (marskość wątroby) i drogi moczowe, ma silne właściwości odtruwające i stymulujące metabolizm komórkowy. Zawiera prawie wyłącznie cukry proste (glukozę i fruktozę).

Dokładnie taki, jakim pszczoły go zrobiły. ZAPRASZAMY DO ZAKUPU.

Ostatnio zmieniany wtorek, 24 maj 2016 00:27
Czytany 10011 razy
Oceń ten artykuł
(3 głosów)
Edward Fiłkowski

Najnowsze od Edward Fiłkowski

Zaloguj się, by skomentować